ZACAPA 23 YEARS GIFT BOX + 2 GLASSES

66.90
Turvaline tasumine
Image Safe Checkout
  • Tarneaeg: 1-2 tööpäeva
  • Ekspress: 1-3 tundi (Tallinn)
Kategooriad: ,

Kirjeldus

Värvus:
Sügava mahagoni tooniga rumm.

Maitse:
See rumm eristub kompleksse ja tihke maitse poolest. Kuivatatud puuviljade, aprikoosi ja tamme domineerivaid varjundeid täiendavad muskaatpähkli, naha, tubaka, kohvi ja vanilli nüansid. Maitse lõpus on tunda kaneeli, ingveri ja mee-iirise järelkajasid.

Aroom:
Magusas, küllastunud aroomis avalduvad karamelli, vanilli, kakao ja iirise varjundid. Neid täiendavad röstitud brasiilia pähklite, sarapuupähklite ja kuivatatud ananassi nüansid.

Gastronoomilised kombinatsioonid:
Rummi soovitatakse juua puhtalt, jääga või kasutada tumedatest alkohoolsetest jookidest valmistatud kokteilide põhikomponendina.

Huvitavad faktid:
Zacapa Centenario, Solera Gran Reserva 23 on Guatemala kvaliteetrumm, mis on loodud spetsiaalselt valitud vaatides 6–23-aastastest rummidest. Neid vaate kasutati varem Ameerika viski, maheda šerri ja “Pedro Ximénezi” veinide laagerdamiseks. Laagerdamise käigus saadakse väga ühtlane, hästi tasakaalustatud rumm, millel on võrratu aroomigamma.

Zacapa Centenario loodi 1976. aastal Guatemalas Zacapa linna sajanda aasta täitumise auks. Seda rummi loetakse maailma viie parima rummi hulka kuuluvaks. See on korduvalt võitnud auhindu rahvusvahelistel konkurssidel ja on kantud International Rum Festivali Kuulsuste halli. See on korduvalt võitnud auhindu rahvusvahelistel konkurssidel ja on kantud International Rum Festivali Kuulsuste halli. Teiste auhindade hulka kuuluvad Ybor City Rahvusvahelise suhkruroo kangete alkohoolsete jookide degusteerimisvõistluse kuldmedal ja Chicago Jookide Degusteerimisinstituudi plaatinamedal Premium-kategoorias.

Zacapa Centenario toodetud rumm on destilleeritud esimese pressi suhkruroo kontsentreeritud mahlast, mida nimetatakse suhkruroo “neitsimeeks”. Seda laagerdatakse tavapäraselt šerri jaoks kasutatava Solera süsteemiga ja seda reguleerib kupaažimeister Lorena Vazquez. Ettevõte väidab, et just tänu sellele ainulaadsele laagerdumismeetodile on Zacapa Centenario rumm saanud suurepärase maine: pärast destilleerimist valatakse kange alkohol Ameerika tammest vaatidesse ja hoitakse keldrites, mis asuvad jahedas kliimas 2300 meetri kõrgusel merepinnast. Sellised eritingimused võimaldavad rummil laagerduda kuni 23 aastat ilma kangust minetamata. Esimesed rummipudelid olid kaunistatud käsitsi valmistatud palmilehtedega maiade petate-stiilis. Nüüdisaegsetel pudelitel on keskele petate riba alles jäetud.

Lisainfo

Alkoholisisaldus

40 %

Age

23 aastat

Regioon

Guatemala

Bränd

Zacapa Centenario

Tooraine

Roo mahl

Hiljuti vaadatud tooted